Ærø Kommune træder ind i AlsFynForbindelsen

Svendborg, Ærø og Langeland kommuner træder ind i foreningen AlsFynForbindelsen, der arbejder for en undersøgelse af en fast forbindelse fra Fyn til Als. (Foto: AlsFynForbindelsen)
dato

Svendborg, Ærø og Langeland kommuner træder ind i foreningen AlsFynForbindelsen som medlemmer af komitéen. Dermed forener de sammen med Faaborg-Midtfyn de sydfynske kommuner i arbejdet for en undersøgelse af en fast forbindelse fra Fyn til Als.

- Danmark er et land af øer som Fyn. Danmark er derfor også et land af broer, der skaber forbindelser og vækst, som blandt andet fødes af højtuddannet arbejdskraft og god infrastruktur.

- En fast forbindelse til og fra Als vil gavne Svendborgs virksomheders mulighed for rekruttering og forkorte afstanden til Sønderjylland og Tyskland. Svendborg Kommune vil med en fast forbindelse til Als blive mere attraktiv for virksomheder og deres ansatte at etablere sig i, siger Svendborg Kommunes borgmester Bo Hansen (A).

Ærø Kommunes borgmester Peter Hansted (A) mener, at Ærø og Sydfyn rykker tættere på omverdenen med AlsFynForbindelsen.

- Vi betragter AlsFynForbindelsen som et naturligt led i styrkelse af den infrastruktur, der binder Danmark og Norden sammen. Forbindelsen vil være god for sydfynboerne og vil generelt gavne det sydfynske område på både erhverv og bosætning, siger han.

Borgmester i Langeland Kommune Tonni Hansen (F) lægger vægt på, at forbedret infrastruktur mellem Als og Fyn vil gavne hele området omkring Lillebælt og Det Sydfynske Øhav.

- Gode adgangsveje til Tyskland og Europa har stor betydning for Langeland. Vi har mange danske og udenlandske turister, som besøger Langeland i særligt højsæsonerne. Vi arbejder hele tiden på at udvikle vores turismeerhverv og oplevelsestilbud. Gode forbindelser er afgørende - derfor deltager vi i AlsFynForbindelsen.

- Den har betydning ikke bare regionalt, men også nationalt og internationalt, og vil gavne i første omgang turismen og dermed også bosætningen og erhvervsudviklingen omkring Lillebælt og Det Sydfynske Øhav, siger han.

Kilde: AlsFynForbindelsen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.